Hogyan készítsünk rántott húst vagy piskótát tojás nélkül? Az alábbi tippek ebben segítenek.
- 30dkg őrölt nyílgyökér, vagy burgonyakeményítő, vagy tápióka keményítő1 zacskó sütőpor
1 ek guargumi (opcionális)
Keverjük össze, és egy befőttes üvegben tárolhatjuk. Tojásonként: 1 ½ tk. keveréket, 1 ek repceolajjal, 2 ek vízzel habosra keverünk.
- 1 evőkanál lenmagliszt + 3 evőkanál víz = 1 db tojás
- Fe-mini tojáshelyettesítő por: 10 gramm tojáshelyettesítő por + 40 ml elkeverve felel meg 1 db tojásnak. Jól használható panírozáshoz, vagdalthoz, sütemények készítéséhez.
- Balviten Pku tojáspótló: 2-3 kiskanálnyit fel kell oldani fél pohár vízben, majd kb. 3 percig kell várni amíg tejszínhab sűrűségű nem lesz. Az így kapott keveréket palacsintához és metéltekhez lehet használni, mint tojás.
- Loprofin tojáspótló por: 1 teáskanál por 50 ml hideg vízzel elkeverve felel meg 1 db tojásnak. Sárga színével étvágygerjesztő küllemet ad az ételnek, jól készíthető belőle bundás kenyér, rántotta, tojásos galuska valamint felhasználható panírozáshoz is.