Új kérdés

Kérdések

 • Barna Márta
  2018-08-15 16:18:37
  avatar
  Kérnék szépen gluténmentes élelmiszerek terméklistát!Köszönöm
  Dietetikus
  avatar
  Az Allergia Adatbank mentes terméklistáit évekkel ezelőtt felváltotta, a kötelező allergénjelölés. Mivel az élelmiszerek összetétele folyamatosan változik, így a termékek címkéjén található allergénjelölés a leghitelesebb forrás.

 • Kertész Dóra Ivett
  2018-08-13 11:12:35
  avatar
  Tisztelt Allergia Adatban Alapítvány,

  Segítségüket szeretném kérni, hol találhatom meg a 2018-ra vonatkozó Tejfehérjétől mentes termékek listáját, illetve a lista elkészítése óta regisztrált termékek nevét.

  Köszönettel,
  Kertész Dóra Ivett
  Dietetikus
  avatar
  Az Allergia Adatbank mentes listáit évekkel ezelőtt felváltotta, a kötelező allergénjelölés. Mivel az élelmiszerek összetétele folyamatosan változik, így a termékek címkéjén található allergénjelölés a leghitelesebb forrás. A taplalekallergia.hu oldalon megtalálja a tejfehérjementes étrend tudnivalóit, mit ehet biztonsággal, és mely termékek a kerülendők.

 • Agné Pirka Veronika
  2018-08-13 09:31:20
  avatar
  A kisfiam 6 hónapos tejallergia gyanús. A gyermekorvos azt ajánlotta, hogy erről a honlapról letölthető az a lista, mely termékeket fogyaszthatom szoptatás alatt (amelyeket szavatolnak a gyártók, hogy nem tartalmaznak tejet). Sajnos nem találtam meg. Meg tudnák nekem küldeni ezt a listát? Köszönöm szépen'
  Dietetikus
  avatar
  Az Allergia Adatbank mentes listáit évekkel ezelőtt felváltotta, a kötelező allergénjelölés. Mivel az élelmiszerek összetétele folyamatosan változik, így a termékek címkéjén található allergénjelölés a leghitelesebb forrás. A taplalekallergia.hu oldalon megtalálja a tejfehérjementes étrend tudnivalóit.

 • Buday Csilla
  2018-08-10 11:25:03
  avatar
  Tisztelt Cím! Elvégeztettem vérből egy ételintolerancia vizsgálatot! A tehéntej /83/ lett pozitív,viszont az alfa-lactalbumin /0/ , a béta-lactoglobulin /0/ és a kazein / 39/ negatív. Akkor ez nem tejallergia? Elég a tejet kerülni étkezéskor,a tejszármazékokat nem szükséges? Sajnos gasztroenterológushoz csak októberre kaptam időpontot és elég bizonytalan vagyok mit ehetek és mit nem!? Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Buday Csilla
  Dietetikus
  avatar
  Az IgG-alapú tesztek alkalmassága táplálékallergia kimutatására nem igazolt, így a tüneteinek megfelelően szakorvosi kivizsgálást javasolok (gasztroenterológust, allergológust). Ahogy írta van már időpontja, így addig a tej- és tejtermékek fogyasztását lehet csökkenteni az étrendben. Ha puffadás, hasi diszkomfort érzés, hasmenés a tünete, akkor azok hátterében nem feltétlen a tejfehérje áll, hanem inkább laktóz emésztési zavar vagy egyéb gyomor-bélrendszeri betegségek. Válassza a kivizsgálásig a laktózmentes tejet, tejtermékeket. Kemény sajtokat (Trappista, Pannónia) ehet.

 • Csilla
  2018-08-08 09:52:26
  avatar
  Tisztelt Hölgyem/Uram!

  Tej-tojás-búza allergiát diagnosztizàltak nálam, de a teljes èletmódvàltásnàl szüksègem lenne pár èlelmiszer vizsgálatára. A legfontosabbak az útifűmaghèj,, chia mag, nyîlgyökér ès bambuszrost lenne, mert a Szafi termèkek jelentős számában megtalálhatók. Synlabnál nem tudjàk elvègezni vèrvizsgàlattal. Tudna nekem segíteni hogy milyen úton kellene elindulnom ès hol tudják megoldani a problèmàm?
  Köszönettel:
  Csilla
  Dietetikus
  avatar
  A komponens alapú, nanotechnológiás allergia tesztről a Budai Allergia Központban érdeklődhet.