Hírek, Információk
Vegán és gluténmentes, de hogyan?
Sok gluténérzékeny vagy lisztérzékeny ember kíváncsi arra, hogy lehetséges-e egyszerre vegán és gluténmentes életet élni. A válasz: a vegán étrend gluténérzékenység esetén is nagyon is lehetséges. A következő hasznos tippekből kiderül, mire kell odafigyelni, ha...
A fokhagymaallergia gyakoribb, veszélyesebb, mint azt feltételezték
SAN ANTONIO – Az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológiai Akadémia éves találkozóján bemutatott adatok szerint a fokhagymaallergia gyakoribb és veszélyesebb lehet, mint a szolgáltatók gondolják. „Az embereknek tisztában kell lenniük azzal, hogy előfordul, és ez...
A kutatások összefüggést találnak az ételallergiák és a bélrendszer egészsége között
A bélrendszer egészsége egyre inkább összefügg a jobb életmóddal, de a szakértők kezdik felfedezni, hogy ez még fontosabb lehet, mint elsőre gondolták. Egy új kutatás kimutatta, hogy a bélrendszer egészsége összefüggésbe hozható az ételallergia elleni küzdelem...
Rovarok az élelmiszerekben, veszély az allergiások számára
Azok, akik bizonyos allergiás reakciókban szenvednek, rovarevéskor is reagálhatnak. Kinek kell különösen óvatosnak lennie, és milyen tünetek jelentkezhetnek. Egy új uniós szabályozás engedélyezi a rovarok bejutását az élelmiszerekben – a házi tücsök és a...
Világszerte robbanásszerűen növekszik az ételallergiások száma!
Egy vezető allergia-szakértő szerint 2060-ra az Egyesült Királyság lakosságának több mint 70%-a lehet ételallergiás. Mi az oka ennek a növekedésnek? A biodiverzitás csökkenése, a környezetszennyezés, a táplálkozás és az urbanizáció miatt kialakuló globális...
Fenyőmag allergia: minden információ
A fenyőmaggal szembeni allergia viszonylag ritka. Ennek ellenére súlyos allergiás reakciók léphetnek fel. Ebből a cikkből megtudhatja, mely tünetek mutatják a fenyőmag-allergiát, és mely ételeket érdemes kerülni, ha allergiás. Fenyőmag-allergia: ezek a tünetek A...